تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی و درمان آن ها

اشتراک گذاری:

بزرگسالان 1-2 روز قبل از ابتلا به علائم مسری و حداکثر 7 روز پس از بیمار شدن مسری هستند. این بدان معنی است که می توانید ویروس آنفولانزا را قبل از اینکه حتی بدانید آلوده هستید ، گسترش دهید.

در این مقاله علائم آنفلوانزا ، نحوه درمان آن ، نحوه تفاوت آن با سرماخوردگی و بهترین راهکارهای جلوگیری از بروز آنفولانزا را توضیح می دهیم.

حقایق سریع در مورد آنفولانزا

 

  • آنتی بیوتیک ها نمی توانند آنفولانزا را درمان کنند ، اما برخی از آنتی ویروس ها می توانند.
  • کارشناسان موافق هستند که بهترین راه برای جلوگیری از آنفولانزا واکسیناسیون در هر سال است.
  • واکسن آنفولانزا برای گروه های خاصی از افراد مناسب نیست ، مانند افرادی که حساسیت شدید به تخم مرغ دارند

 

علائم انفولانزا

 

علائم آنفولانزا را بدانیم

 

آنفولانزا می تواند ناراحت کننده باشد ، اما بندرت تهدید کننده زندگی است.

سردرگمی آنفولانزا با سرماخوردگی امری شایع است.

علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

  • یک بینی آبریزش یا مسدود است
  • گلو درد
  • سرفه

 علائم آنفلوانزا که با سرماخوردگی متفاوت است عبارتند از:

  • درجه حرارت بالا
  • عرق سرد و لرز
  • سردرد
  • مفاصل درد و اندام
  • خستگی ، احساس خستگی

همچنین ممکن است علائم گوارشی مانند تهوع ، استفراغ و اسهال وجود داشته باشد. این موارد در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است.

به طور معمول ، علائم حدود 1 هفته طولانی می شود. با این حال ، احساس خستگی می تواند برای چند هفته ادامه یابد.

شایان ذکر است که همه مبتلایان به آنفلوانزا همه این علائم را ندارند. به عنوان مثال ، آنفلوانزا بدون تب امکان پذیر است .

 

علائم انفولانزا

 

علائم اولیه آنفولانزا

اغلب ، خستگی یکی از اولین نشانه های آنفولانزا و سرماخوردگی است. از نظر آنفلوانزا ، خستگی شدیدتر است.

سایر علائم اولیه می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • سرفه
  • گلو درد
  • تب
  • درد بدن
  • لرز
  • تغییرات دستگاه گوارش

درمان آنفولانزا

داروهای ضدویروسی برای کاهش شدت و طول مدت علائم وجود دارند اما درمان‌های خانگی می‌توانند مؤثر باشد. بیشتر افراد بدون مصرف دارو خوب می‌شوند. مصرف مایعات، استراحت و بخور برای مرطوب کردن مجاری تنفسی کمک‌کننده است.

از پزشک خود درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک نکنید چون آنتی‌بیوتیک تنها بر عفونت باکتریایی تأثیر دارد. مصرف بیش از حد مکمل‌ها و ویتامین‌ها نیز تأثیری بر شدت و طول دوره بیماری ندارد. داروهای ضدویروسی نیز وجود دارند که بیشتر در سالمندان و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در معرض خطر عوارض هستند به کار می‌رود. درمان دارویی باید در دو روز اول آغاز علائم بیماری شروع شود و گرنه تأثیر زیادی نخواهد داشت. داروها در مقابل همه انواع ایجادکننده آنفولانزا مؤثر نیستند.

 

جلوگیری از آنفولانزا

 

 برای اینکه آنفولانزا نگیریم چه کنیم؟

شما می‌توانید با دریافت واکسن آنفولانزا به‌صورت سالانه از ابتلا به آن جلوگیری کنید. بهتر است که به‌محض در دسترس قرار گرفتن این واکسن، آن را دریافت کنید. این واکسن در اکثر موارد به‌شکل آمپولی است که به‌صورت وریدی تزریق می‌شود اما گاهی اوقات هم به‌شکل یک اسپری استنشاقی یافت می‌شود.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده پیشنهاد می‌کنند که تمام افراد ۶ ماه به بالا، واکسن آنفولانزا را دریافت کنند. این واکسن برای افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات ناشی از آنفولانزا قرار دارند، از اهمیت بالاتری برخوردار است. این افراد عبارتند از :

  • بچه‌های کوچک؛
  • بزرگسالان ۵۰ سال به بالا؛
  • بزرگسالان و کودکانی که مشکلات سلامتی طولانی‌مدت یا سیستم ایمنی ضعیف دارند؛
  • زنانی که درطول فصل ابتلا به آنفولانزا باردار خواهند بود.

واکسن آنفولانزا برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی (پزشکان، پرستاران و …) و هر کسی که با یکی از افراد پرخطر مذکور زندگی یا کار می‌کند نیز ضروری است.

این واکسن معمولا از اکثر موارد آنفولانزا جلوگیری می‌کند. حتی اگر پس از دریافت این واکسن به آنفولانزا مبتلا شوید، علائم شما سبک‌تر خواهند بود و به احتمال کمتری به مشکلات ناشی از آنفولانزا دچار خواهید شد. یادتان باشد که امکان ابتلای شما به ویروس آنفولانزا از طریق تزریق واکسن آن وجود ندارد.

 

غذاهای مفید آنفولانزا

 

برخي از مواد خوراكي مفيد و مؤثر در بهبود علائم آنفولانزا عبارتند از:

1-شربت آب‌لیمو كه دارويي شگفت‌انگيز براي درمان گلودرد، پاک‌سازی خون و همچنين نرم کردن بافت‌هاي مخاطي است.
2- سوپ مرغ كه از قرن بيستم تا كنون به‌عنوان يك خوردني براي درمان آنفولانزا و سرماخوردگي شناخته شده و واقعاً تأثیرگذار است.
3- خردل كه موجب كاهش تب، از بين رفتن مواد سمي و كمك به بهبود غشاء مخاطي در ريه‌ها مي‌شود.
4- زنجبيل كه اگر به‌صورت چاي زنجبيل مصرف شود، مي‌تواند به‌عنوان يك تركيب ضدویروسی مؤثر ميكروب‌ها را نابود سازد و براي درمان اختلال و آشفتگي معده نيز بسيار مفيد است.
5- سير كه يك گياه فوق‌العاده مفيد هم به لحاظ پيشگيري و هم به جهت درمان علائم آنفولانزا و سرماخوردگي به شمار مي‌آيد. سير خام خاصيت ضد قارچی و ضد باكتريايي و همچنين داراي خواص ضدويروسي فوق‌العاده‌اي است. متخصصان انگليسي نيز در چندين آزمايش دريافته‌اند كه سير مي‌تواند سرعت درمان آنفولانزا را افزايش دهد.
6- نعناع كه اگر به‌صورت چاي نعناع مصرف شود، مي‌تواند موجب تشديد تعريق در هنگام تب شود. پس از نوشيدن چاي نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم كنيد تا در اثر تعريق زياد، تب شما كاهش پيدا كند.
7- روغن كرچك كه اگر به شكل موضعي مصرف‌شده و روي قفسه سينه ماليده شود به باز شدن مجاري هوايي و بهبود گردش خون در ريه‌ها كمك مي‌كند. براي اين منظور قفسه سينه را با روغن كرچك ماساژ دهيد. سپس با يك تكه پارچه وال و نازك، روي سينه را بپوشانيد و با يك بطري حاوي آب داغ روي سينه را گرم نگه داريد.
8- پرتقال و مركبات كه به دليل دارا بودن مقادير زيادي ويتامين C اگر به‌صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بيماري را كاهش مي‌دهند.
9- ماست كه مشكلات روده‌اي ناشي از آنفولانزا را تسكين مي‌دهد.
10- عسل كه خواص شفابخش فوق‌العاده‌ای دارد و براي درمان سرفه و افزايش توان سيستم ايمني بدن بسيار مفيد است. مصرف آن به همراه آب ليموي تازه و آب ولرم به‌صورت شربت ضد سرفه، توصيه مي‌شود.
11- نمك و محلول آب‌نمک كه مي‌تواند گلودرد را تسكين دهد و خاصيت ضدالتهابي دارد. همچنين شست و شوي مجاري بيني با محلول آب‌نمک به پاك شدن سينوس‌ها و جلوگيري و يا درمان احتقان بيني كمك مي‌كند. تميز كردن مجاري بيني نيز سرعت بهبود عفونت‌هاي سينوسي را افزايش مي‌دهد.
12- آب‌درمانی كه روشي مفيد براي افزايش گردش خون است و حمام آب داغ نيز در پايين آوردن تب مؤثر است.
13- مریم‌گلی نيز به‌عنوان يك دهان‌شويه مناسب مي‌تواند در درمان گلودرد مؤثر باشد.


دسته بندی: پزشکی و سلامت

1398/08/17

نویسنده :


نظرات کاربران

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به 118 مشاغل می‌باشد.©